Tuinonderhoud

bijzonder goed en prettig geregeld

busenaanhanger3

 

 

voorjaarsbeurt

Voorafgaand aan elk nieuw tuinseizoen zijn er werkzaamheden waarvan uw tuin een boost krijgt. Opschonen van plantenborders, verticuteren van het gazon en natuurlijk bemesten. Ook snoeiwerkzaamheden kunnen wenselijk zijn. Dit zijn veelal inspannende werkzaamheden waar nogal wat groenafval bij vrij komt. Dan is het wel makkelijk als wij dit voor u doen, want we nemen tevens alle afval mee. Zo hoeft u alles niet in uw groene container te proppen.

grasmaaien

Voor een mooi gazon moet het gras wel bijgehouden worden. Dat is niet ieders hobby. Gelukkig hebben wij voor elke maat gazon een passende maaier, zodat u in een mum van tijd weer een strakke grasmat heeft. Als wij regelmatig komen maaien, kunnen we tevens bijtijds probleemgebieden signaleren en met passende oplossingen komen voordat het uit de hand loopt.

heggen knippen

Een mooie heg moet regelmatig geknipt worden. Wij hebben voor elk type heg, laag of hoog, de juiste scharen om ze netjes te maken. Het blijft toch altijd weer irritant als er weer een oneffenheid ingeslopen is en dat wij de takjes opharken en meenemen is een reden temeer om Stef hiervoor te vragen.

tuin snoeien

Wanneer moet u welke plant snoeien en hoever moeten ze teruggesnoeid worden? Daar komt nogal wat vakkennis bij kijken en bij de ene plant komt dat heel nauw en de andere overleeft alles. Maak een afspraak en Stef vertelt u wat u zorgeloos zelf kunt doen en wat verstandig is om te laten doen.

bomen kappen en zagen

Vóór de herfststormen is het goed om bomen rondom uw huis te controleren en waar nodig de zwakkere takken te zagen of riskante bomen te kappen. Ook na de winter kan wegzagen van dood hout de kruin van uw bomen ten goede komen. Zagen moet altijd met beleid gedaan worden, zowel voor eigen veiligheid als voor de gezondheid en aanblik van de boom. Bel met Stef Groen als u twijfelt over bomen op uw perceel.

blad ruimen

Sommige bomen laten pas laat in de winter hun blad vallen. Dus behalve voor is zeker ook na de winter het ruimen van bladeren wenselijk. Het biedt weer licht en lucht voor de planten eronder.

winterklaar maken tuin

Behalve het snoeien, scheuren, (ver)poten, kalken, beschermen etc. kunt u ook denken aan het strak maken van uw bestrating. Verzakkingen wegwerken voor een betere afwatering. Opstaande/scheve tegels vlak leggen, voegen schoon van onkruid maken, niet alleen om struikelen te voorkomen maar ook eventuele sneeuw ruimen wordt dan een stuk makkelijker!